WordPress Tema Bulabileceğiniz Kaynaklar

WordPress Tema Bulabileceğiniz Kaynaklar

Bir içerik yönetim paneli olarak WordPress, gerek görsel gerek işlevsel açıdan son derece zengindir. Nitekim bu anlamda oldukça güçlü bir kütüphaneye sahip olduğunu belirtmek gerekir. Yazımızda WordPress tema bulabileceğiniz kaynaklar hakkında bilgi vererek siteniz için yararlanabileceğiniz faydalı bir liste oluşturacağız. Listemizdeki kaynaklara göz gezdirerek sitenizi yeni baştan inşa edebilir, kullanıcı deneyimi yüksek bir site tasarımı oluşturabilirsiniz.

WordPress Tema Kaynakları

WordPress kullanıcılarına yalnızca kendi kütüphanesinde bile binlerce tema seçeneği sunmaktadır. Bir de bunlara üçüncü parti kaynakları eklediğinizde ne kadar zengin bir arşivden bahsettiğimizi anlayabilirsiniz. Buna karşılık böylesine geniş bir arşivde istediğiniz temayı bulmak zaman zaman zorlayıcı olabilir. Bilhassa sitenizde olmasını istediğiniz spesifik araç ve özellikler aradığınız temayı bulmanızı zorlaştıracaktır.

Yine de hemen vurgulamak gerekir ki endişeye kapılmanızı gerektirecek hiçbir şey yoktur. Aslında nereye bakacağınızı bilirseniz en iyi temaları kolaylıkla bulabilirsiniz. Uzun zamandır WordPress üzerinde projeler yürüten bir ekip olarak bu açıdan pek çok kaynak hakkında fikir sahibi olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu kaynakların en zengin olanlarını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek isteriz. Gelin şimdi WordPress temaları bulabileceğiniz kaynaklara daha yakından bakalım.

1. WordPress.org Tema Pazarı

İlk sırada doğal olarak WordPress’in kendi tema pazaryerine yer veriyoruz. Belki de birçok ziyaretçimize WordPress’in kendisini kaynak olarak göstermemiz basit görünecektir. Ancak ayrıntılara baktığımızda durumun hiç de böyle olmadığını görebilirsiniz. WordPress tema kütüphanesi, günümüzde 10 bine yakın temaya sahiptir. Ve buna ek olarak her geçen gün arşivinin genişlediğini de ifade etmek gerekir.

Ayrıca WordPress kütüphanesinde yer alan temaların her biri bizzat WordPress tarafından incelenmektedir. Bu nedenle uyumluluk açısından WordPress tabanlı sitelere performansları maksimize edilmiştir. Bu anlamda WordPress’in oldukça katı kurallara sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dolayısıyla WordPress pazarından edineceğiniz tüm temalara güvenebilirsiniz.

Son olarak WordPress tema pazarında hem premium hem de ücretsiz seçenekler bulunmaktadır. Çoğunlukla ücretsiz temaların premium temalardan farkı kısıtlı erişim iznidir. Tema üzerinde çok sayıda değişiklik yapmak istediğinizde premium kullanıma geçmeniz mümkündür. Bu da farklı temaları deneyerek karar almanızı kolaylaştırmaktadır.

2. ThemeForest

WordPress kütüphanesinin yaklaşık 10 bin temayı barındırdığını söylemiştik. Eğer bunun etkileyici olduğunu düşünüyorsanız o zaman ThemeForest’a bayılacaksınız. ThemeForest’ın son derece geniş arşivinde 50 bine yakın premium WordPress teması yer almaktadır. Bu da site sahiplerine son derece geniş bir havuz içerisinden seçim yapma imkanı vermektedir.

Bu noktada hemen şunu da belirtmek gerekir. ThemeForest, ücretsiz temalar barındırmaz. Ancak premium temalar diye özellikle vurgulamamız gözünüzü korkutmasın. Aksine ThemeForest platformunda son derece pahalı seçenekler olsa da gayet bütçe dostu temalar da mevcuttur. Bu anlamda fiyatların 2 dolarla 100 dolar arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

Elbette premium bir kullanım söz konusu olduğu için öncelikle gerekli tüm ayrıntıları kontrol etmelisiniz. Özellikle satın aldığınız temanın WordPress sürümünüzle uyumlu olması büyük önem taşımaktadır. Geliştiriciler, bu doğrultuda sitede güncelleme loglarını ve belgelerini paylaşmaktadır. Bu dökümanları inceleyerek temanın sitenizde nasıl bir performans sergileyeceğini anlayabilirsiniz.

3. MOJO

Dijital dünyada yer alan tek CMS servisi WordPress değildir. Her ne kadar WordPress’in ezici bir üstünlüğü olsa da çok sayıda farklı içerik yönetim panelinden bahsetmek mümkündür. Bu doğrultuda MOJO pazaryeri, tüm bu farklı CMS’ler için tema ve araçlar listelemektedir. MOJO içerisinde WordPress için geliştirilen temaları listeleyebileceğiniz ayrı bir bölüm vardır. Buradan kendi siteniz için en uygun seçeneği bulmanız oldukça kolaydır.

Farklı CMS’ler için temaların olması kesinlikle gözünüzü korkutmasın. Aksine MOJO, kurallar ve kalite standardı anlamında belki de WordPress’ten bile daha sıkı bir tutum sergilemektedir. Bu anlamda MOJO WordPress tema pazarında yer alan tüm temaların yüksek bir performansa sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca platformda, yalnızca WordPress temaları değil, eklentileri de mevcuttur. Siteniz için ihtiyaç duyduğunuz her şeyi MOJO üzerinden temin edebilirsiniz.

4. Themify

Listemizdeki ilk üç tema pazarına kıyasla Themify son derece farklı bir işleyişe sahiptir. Themify’ın göze çarpan ilk özelliği kullanıcı deneyimini öne çıkarmasıdır. Platform üzerinde sitenizin tasarımının büyük bir bölümünü yapmanız mümkündür. Themify, kodlamaya gerek kalmaksızın, sürükle bırak yöntemiyle sitenizi tasarlamanıza imkan verir. Daha sonra tasarladığınız bu özel temayı tema olarak satın alabilirsiniz.

Buna ek olarak Themify, ekstra bir WordPress tema pazarı da barındırmaktadır. Burada çeşitli web siteleri için uygulanan farklı tasarımlar yer almaktadır. Kategoriler halindeki bu tasarımlar üzerinde de çeşitli değişiklikler yapmanız mümkündür. Bu anlamda Themify’ın son derece geniş bir arşive sahip olduğunu söyleyelim. E-Ticaret’ten kişisel bloglara, restoran sitelerinden otellere kadar farklı türde pek çok tasarımı bulabilirsiniz.

5. WooCommerce

WordPress içeriisndeki en popüler eklentilerden biri hiç kuşku yok ki WooCommerce’dir. Çünkü WooCommerce’i en basit bir biçimde E-Ticaret eklentisi olarak tanımlayabiliriz. Eğer WordPress tabanlı bir E-Ticaret sitesi oluşturmak istiyorsanız WooCommerce’ten daha iyisini bulmanız oldukça zordur. Konunun temalarla ne ilgisi olduğuna gelirsek WooCommerce kullanıcılarına geniş bir tema arşivi sunmaktadır.

Özellikle E-Ticaret için ideal temalar arıyorsanız kesinlikle WooCommerce’in tema arşivine göz atmalısınız. Sadece şu veri bile WooCommerce temalarının E-Ticaret pazarında ne kadar büyük bir yer işgal ettiğini göstermektedir. WooCommerce’in Storefront adı verilen ücretsiz teması, WordPress indirme sayılarına baktığımızda 2 milyonu geçmiştir.

Nitekim sadece Storefront bile özelleştirme seçenekleri ve uzantılarıyla son derece doyurucu bir temadır. Bu anlamda, benzer şekilde geniş etkileşimlere olanak tanıyan ücretsiz bir tema bulmak neredeyse imkansızdır. Ayrıca WooCommerce, ücretli bir biçimde sattığı çeşitli uzantılarla da temanın işlevselliğini daha da artırmaktadır. WordPress tema bulabileceğiniz birbirinden farklı kaynakları sizlere sunduk.

Önerilen Paylaşımlar
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *