Sosyal İmleme Nedir?

Sosyal İmleme Nedir?

Sosyal imleme günümüzün en çok rastlanılan SEO uygulamalarından biri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle başarılı bir biçimde yararlanıldığında web sitenizin hit sayısını arttırma anlamında son derece etkili olan sosyal imleme, hızlı yol kat etmenize yardımcı olabilir. Sosyal imleme nedir? web sitenize eklediğiniz içeriklerin uygun anahtar kelimelerle farklı kanallardan paylaşılmasıdır. Bu anlamda web sitenizi ziyaret eden insanların da içeriğinizi paylaşarak backlink açısından siteye katkıda bulunması amaçlanır.

Sosyal İmleme Nedir?

Temel özellikler açısından ele alındığında bir arkadaşınıza gönderdiğiniz bir içerik linki bile sosyal imlemeye örnek kabul edilebilir. Ancak burada kastedilen daha geniş ve daha fazla kitleye erişim sağlayan stratejilerdir. Örneğin, Twitter’da yer alan hashtag özelliğinin sosyal imleme açısından son derece kullanışlı olduğunu vurgulamak gerekir. Bu tür bir hashtag ya da etikete olan kullanıcı ilgisi arttıkça bu etiketlerle paylaşılan içeriklerin de ziyaretçi trafiği de artış eğilimi gösterecektir. Tabii bu noktada web sitenizde yer alan içeriklerin de özgünlük ve kalite bakımından belirleyici olduğunu gözden kaçırmamak gerekir.

Sosyal İmleme Nasıl Yapılır?

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi sosyal imleme aracılığıyla efektif sonuçlar elde edebilmek için başarılı stratejiler üretmek gerekir. Bu anlamda öncelikle sosyal medya platformlarında paylaşarak öne çıkarmayı planladığınız kaliteli ve bu platformlara uygun içeriklere sahip olmalısınız. İçerik kalitesi ve özgünlük gibi faktörler web sitenizin daha fazla ziyaretçi çekebilmesi için her zaman en önemli noktadır. Buna ek olarak web sitenizdeki kategori ve sayfa düzeninin verimli bir biçimde yapılandırılmış olması da oldukça önemlidir. Gelin sosyal imleme bakımından daha efektif stratejiler üretmenize yardımcı olabilecek yöntemlere birlikte göz atalım.

Kaliteli Sosyal Medya Platformlarını Tercih Edin

Efektif bir sosyal imlemenin anlamı içeriklerinizi her siteden paylaşmak demek değildir. Bu açıdan sosyal medya kullanımı konusunda liderliği elinde bulunduran platformları kullanmanız yeterli olacaktır. Hatta aksine yerel ve daha küçük ölçekli web sitelerini ya da platformları tercih etmek konusunda titiz davranmalısınız. Çünkü bu türden siteler, hit açısından size fayda yerine zarar bile getirebilir. Nitekim ulaşmak istediğiniz kullanıcıların büyük çoğunluğuna Facebook, Twitter, Instagram, Youtube ve buna benzer platformlardan ulaşabilirsiniz. Eğer uluslararası bir ürün ya da hizmet sunuyorsanız Reddit ve Digg gibi sosyal medya platformlarını da bu listeye ekleyebiliriz.

Profil Bilgilerinizi Eksiksiz Doldurun

Hangi sosyal medya platformlarını kullanmaya karar verdikten sonra bu platformlarda kullanıcı profili oluşturmanız gerekir. Bu noktada profil bilgilerinizi detaylı bir biçimde pek çok avantajı beraberinde getirecektir. Eğer bir şirket ya da işletme hakkında profil açıyorsanız markanıza dair bilgileri de aynı şekilde kusursuz bir biçimde belirtin. Bu tür bilgileri detaylı bir biçimde aktarmak, takipçileriniz açısından güven verici olduğu kadar arama motoru botlarının web sitenizde yer alan içerikleri çok daha hızlı bir biçimde taramasını sağlayacaktır.

Hedef Kitlenizle Aktif Bir Biçimde Etkileşimde Olun

Pek çok insan kurumsal bir yaklaşım sergilemek için bu tür sitelerde markalarının aktif görünmemesi gerektiğini düşünür. Ancak tam tersine başarılı bir sosyal imleme açısından etkileşimin önemi büyüktür. Yine de her an her yerde olmayı denemek yerine aksine bir ya da iki tane platform ve başlığa odaklanmaya çalışın. Böylelikle kullanıcıların gözünde çok daha istikrarlı ve uzun vadeli bir marka olarak kalıcı bir yer edinebilmeniz çok daha kolay olacaktır. Örneğin; belli aralıklarla eklenen yeni imlemeler ve içerik güncellemeleri oldukça uygulanabilir bir strateji gibi gözüküyor.

Sosyal İmlemenin Avantajları

Sosyal imlemenin bir dijital markanın büyümesinde hızlı ve efektif yöntemlerden biri olduğunu söylemek mümkündür. Bu anlamda sosyal imleme stratejileri kullanarak hem arama motoru botlarının hem de kullanıcıların dikkatini daha fazla çekebilirsiniz. İşte sosyal imlemenin web siteniz için getireceği bazı avantajlar:

  • Sosyal imleme, web sitenizin arama motorları açısından daha kolay anlaşılmasını sağlar. Arama motorları işleyişleri gereği web sitelerinde bulunan bilgilere sürekli ulaşmak ve kendi dizinlerini güncelleyerek kullanıcılara sunmaya odaklıdır. Bu anlamda, yaygın bir kullanıma sahip olan web sitelerinde sizin içeriklerinize ait linklerin paylaşılması bu türden bilgilere arama motorlarının erişimini kolaylaştırır. Böylelikle Google ya da Yandex gibi arama motorları web üzerinde gezinirken sitenize dair verileri toplayarak güncelleyebilir. Bunun anlamı web sitenizdeki içeriklerin arama motoru dizinlerine daha hızlı bir biçimde eklenmesidir.
  • İçeriklerinizin gerek siz gerekse de diğer kullanıcılar tarafından paylaşılması aynı zamanda backlinkler oluşmasını sağlar. Nitekim yaygın bir kullanıma sahip olan platformlarda yer alacak bu türden organik backlinkler elde etmek arama sonuçlarında zirveye ulaşmanın en efektif yollarındandır.
  • Web sitenizin ziyaretçi trafiğini arttırmak açısından da sosyal imleme oldukça önemlidir. İçeriklerinizin sosyal imleme yapmaya uygun platformlarda kullanıcılar tarafından görüntülenmesi, hedef kitlenize ulaşmak açısından son derece efektiftir.
  • Google ve diğer arama motorları, sosyal imleme bağlantılarını bir çeşit sosyal sinyaller olarak değerlendirir. Bu anlamda ziyaretçilerinizin içeriklerinizi paylaşması, arama motorlarının markanızı halk arasında popüler bir marka olarak değerlendirmesine yardımcı olacaktır.
Önerilen Paylaşımlar
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *